Pridať recept

Mini tortičky

8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 dkg
masla
8 dkg
kryštálového cukru
1 ks
vajce
3 PL
medu
1 ČL
mletej škorice
1/2 ČL
medovníkového korenia
20 dkg
hladkej múky špeciál
1/2 ČL
sódy bikarbóny
ks
kakaa
1,5 dl
mlieka
1/2 balíček
Zlatého klasu
13 dkg
masla
7 dkg
práškového cukru
1 ks
vanilk. cukru
10 dkg
posekaných vlašských orechov
1 PL
masla
1/2 balíček
vanilk. cukru
2 PL
kryštál. cukru
1 téglik
slivkového lekváru

postup

1.

CESTO: Maslo s cukrom, medom a rozšľahaným vajíčkom zohrievame nad parou za stáleho miešania, kým sa suroviny rozpustia, potom odstavíme a do vlažného pridáme ostatné sypké suroviny. 

 
2.

Cesto zmiesime, potom ho rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, povykrajujeme kolieska, ktoré poukladáme na plech a upečieme pri teplote 180-200 st. Necháme ich vychladnúť a potom ich plníme slivkovým lekvárom a maslovou plnkou. 

3.

Vrstvy striedame podľa obrázku. Vrch ozdobíme skaramelizovanými orieškami. Hotové tortičky dáme do chladu, mäknúť začnú od druhého dňa. 

4.

PLNKA: Z mlieka, cukru, zlatého klasu uvaríme puding, ktorý po vychladnutí spojíme s vyšľahaným maslom a pr. cukrom. 

5.

ORIEŠKY na posypanie: Do hrnca dáme posekané orechy s maslom, vanilkovým a kryštálovým cukrom a miešame na miernom ohni, kým sa nám hmota začne spájať, ak by sa hmota prichytávala, alebo bola sypká pridáme kúsok masla. Nakoniec vlažné nanesieme na vrch tortičky. 

6.

Poznámka: veľkosť krúžkov vykrojeného cesta závisí od toho ako veľké /malé/ tortičky chcete mať.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať