Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šúľance s makom

4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

900 g
zemiaky uvarené v šupke
100 g
krupica
100 g
hrubá múka
1 ks
vajce
soľ
mak mletý, maslo, práškový cukor na vrch

postup

Raz za čas ....

1.

Zemiaky uvaríme, olúpeme a necháme vychladnúť. Vychladnuté postrúhame, pridáme k nim vajíčko, múku, krupicu a soľ.

2.

Vymiesime cesto. Na doske ušúľame šúľance. Dáme ich variť do vriacej vody.

3.

Keď sú šúľance uvarené, vyberieme ich,dáme do misky. Pridáme roztopené maslo, mletý mak a práškový cukor. Premiešame, podávame. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.