Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bielkové pyšteky

ingrediencie

4 ks
bielky
280 g
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor
šťava zo štvrť citróna
50 g
orechy

postup

Jeden zo spôsobov využitia bielkov.

1.

Do misky dáme bielky, cukry a citrónovú šťavu. Postavíme nad vriacu vodu a na sporáku za stáleho šľahania varíme, až kým masa trochu nezhustne. Potom odstavíme a šľaháme, aby ešte zhustla. Masa hustne hlavne počas chladnutia.

2.

Orechy nasekáme a na suchej panvici chvíľu opražíme. Pridáme ich do bielkovej masy.

3.

Na plech s papierom robíme pomocou lyžičky malé kôpky. Skúšala som s vrecúškom, ale kúsky orechov zapchávali otvor.

4.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 150 st. C asi 12 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Snickers tyčinka
Maškrty zo Snickersky
Maškrty zo Snickersky
Niektoré tyčinky sú tak famózne, že dezerty z nich jednoducho musia byť ešte lepšie.
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...