Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bielkové pyšteky

ingrediencie

4 ks
bielky
280 g
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor
šťava zo štvrť citróna
50 g
orechy

postup

Jeden zo spôsobov využitia bielkov.

1.

Do misky dáme bielky, cukry a citrónovú šťavu. Postavíme nad vriacu vodu a na sporáku za stáleho šľahania varíme, až kým masa trochu nezhustne. Potom odstavíme a šľaháme, aby ešte zhustla. Masa hustne hlavne počas chladnutia.

2.

Orechy nasekáme a na suchej panvici chvíľu opražíme. Pridáme ich do bielkovej masy.

3.

Na plech s papierom robíme pomocou lyžičky malé kôpky. Skúšala som s vrecúškom, ale kúsky orechov zapchávali otvor.

4.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 150 st. C asi 12 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
cuketový koláč
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
Cuketa je naozaj všestranná. Cuketa, to nie len nevábny cuketový prívarok, ale vykúzlite z nej aj skvelé koláče...
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.