Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept:Slovenský medovník

ingrediencie

160 g
med
1 ks
vajce
1 ks
žĺtko
90 g
práškový cukor
10 g
salajka
1 dl
voda
1 PL
perníkové korenie
1 ČL
mletá škorica
500 g
hladká múka špeciál

postup

Medovníčky pod týmto názvom som našla v knihe Med a jeho využitie. Medovníčky sú chrumkavé, ale veľmi chutné.

1.

Horúcou vodou zalejeme med a zamiešame,aby sa urobil sirup.Necháme vychladnuť.

6.

a vypracujeme cesto.Cesto zabalené do mikrotenu odložíme odležať na 6 hodin odpočinuť.

7.

Potom cesto zľahká prehnetieme ,vyvaľkáme na 3 mm a vykrajujeme formičkou tvary podľa ľubovôle.Uložíme na vymastený plech ,potrieme bielkom a upečieme.

8.

Táto knížka je zo 70-tých rokov.Sú v nej výborné recepty.Je to stará knižka,no pre mňa je vzácna,lebo v nej nachádzam veľa dobrých receptou,ktoré som už aj robila a osvojila som si.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Rena1970
6.12.2018 21:02 | |
+3 -3
Zdravím dnes som robila tieto perníčky, ostali veľmi tvrdé, co robiť? Dala som do krabice na balkón,asi potrebujú navlhnut
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.