Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept:Slovenský medovník

ingrediencie

160 g
med
1 ks
vajce
1 ks
žĺtko
90 g
práškový cukor
10 g
salajka
1 dl
voda
1 PL
perníkové korenie
1 ČL
mletá škorica
500 g
hladká múka špeciál

postup

Medovníčky pod týmto názvom som našla v knihe Med a jeho využitie. Medovníčky sú chrumkavé, ale veľmi chutné.

1.

Horúcou vodou zalejeme med a zamiešame,aby sa urobil sirup.Necháme vychladnuť.

6.

a vypracujeme cesto.Cesto zabalené do mikrotenu odložíme odležať na 6 hodin odpočinuť.

7.

Potom cesto zľahká prehnetieme ,vyvaľkáme na 3 mm a vykrajujeme formičkou tvary podľa ľubovôle.Uložíme na vymastený plech ,potrieme bielkom a upečieme.

8.

Táto knížka je zo 70-tých rokov.Sú v nej výborné recepty.Je to stará knižka,no pre mňa je vzácna,lebo v nej nachádzam veľa dobrých receptou,ktoré som už aj robila a osvojila som si.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Rena1970
6.12.2018 21:02 | |
+1 -3
Zdravím dnes som robila tieto perníčky, ostali veľmi tvrdé, co robiť? Dala som do krabice na balkón,asi potrebujú navlhnut
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.