Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Medovníčkový stromček

ingrediencie

400 g
hladká múka
170 g
práškový cukor
50 g
maslo
2 ks
vajíčka
1 PL
rum
3 PL
med
1 KL
sóda bikarbóna
1 KL
medovníkové korenie
Na zdobenie:
dekorácie Dr.Oetker

postup

1.

Suroviny musia mať izbovú teplotu, spracujeme ich na doske a necháme 1 hodinu odpočinúť.

2.

Potom ho vyvaľkáme a vykrajujeme figúrky. Na stromček nám treba hviezdy rôznych veľkostí a malé kolieska.

3.

Uložíme na vymastený plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. C 5 - 7 minút. Hneď po upečení potrieme vajíčko.

4.

Medzi hviezdy od najväčšej po najmenšiu dávam kolieska, spájam bielkovou polevou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.