Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Medovníčkoví panáčikovia

ingrediencie

600 g
hladká múka
200 g
práškový cukor
150 g
Hera (maslo)
6 PL
med
3 ks
vajce
1 KL
sóda bikarbóna
2 KL
perníkové korenie
1 KL
škorica
1 balíček
cukríky - jahôdky

postup

Ihneď mäkké medovníčky, ktoré sú nielen chutné, ale vhodné aj ako dekorácia napríklad na stromček.

1.

Všetky ingrediencie zmiešame, urobíme si hladké cesto. Cez noc ho necháme odpočívať. Na druhý deň ho rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a vykrojíme tvar panáčika. Do stredu mu dáme cukrík alebo oriešok a rúčky spojíme. Panáčikov pečieme pri 180 stupňoch 10 minút.

2.

Upečených panáčikov ozdobíme bielkovou polevou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.