Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vianočné medovníky

ingrediencie

650 g
hladká múka
250 g
práškový cukor
2 KL
sóda bikarbóna
1 KL
škorica
1 KL
mletý aníz
1 KL
mletý klinček
150 g
tekutý med
50 g
rozpustené maslo
3 ks
vajce
1 ks
žĺtok
4 PL
mlieko
1 trochu
rum

postup

1.

Pripravíme si dané suroviny, zhnietieme cesto, je trocha lepivé a necháme ho prikryté do druhého dňa odpočinúť.

2.

Na druhý deň si odkrojíme asi 1/3 cesta a vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3mm. 

3.

Ozdobnými formičkami si z cesta vykrajujeme rôzne tvary.

4.

Kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo fóliou na opečenie. Takto si povykrajujeme medovníky z celého cesta.

5.

Pečieme pri 170°C do ružova, treba sledovať. Medovníky môžme potom rozlične ozdobiť, alebo lekvárom pozlepovať vo dvoje a poliať čokoládou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.