Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Medovníkový domček

ingrediencie

175 g
med
75 g
krupicový cukor
25 g
maslo
300 g
hladká múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
vajce
1/2 ČL
škorica
1 PL
perníkové korenie
1 ks
bielok z vajec
150 g
práškový cukor

postup

1.

V hrnci zohrejeme med s cukrom a maslom, miešame pokiaľ sa cukor nerozpustí. Zmes necháme vychladnúť. Múku zmiešame s práškom do pečiva, vajcom a koreninami. Vlejeme medovú zmes a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme a necháme 2 hodiny v chlade odležať.

2.

Cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme z neho požadované tvary, podstavec, stenu domčeka, stromček, koníka. Zo zvyšku si môžeme vykrajovať ďalšie tvary medovníkov. Jednotlivé diely ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175°C asi 10 minút.

3.

Vychladené medovníkové diely zdobíme polevou z cukru a bielka. Polevu necháme stuhnúť, stenu domčeka prilepíme na podstavec, dozdobíme a kompozíciu doplníme podľa ľubovôle.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.