Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Moderné tarhoňoto alá tarhonove rizoto

10
porcií
901
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
tarhoňa
1 ks
biela cibuľa nakrájaná na drobné kocky
ks
oleja
1 balíček
Mrazenej zeleniny (mrkva,kukurica,brokolica,hrasok,huby...co mate v chladničke
ks
morská soľ
50 g
maslo

Fľaštička

1 ks
bazalkové pesto
1 ks
Zrelé avokádo (len ako dozdobenie na koniec...)

postup

Ja zbožňujem tarhoňové rizoto od svojej mamy, moj muž ho zas nemusi,ale za to má rád pesto,takže som vyskúšala kombináciu a vysledkom bolo ... nevydrzalo do druhého dňa a oblizovali sa aj deti...;)

1.

Na troške oleja si opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a osmahneme tarhoňu,aby chytila hnedú farbu. Keď bude tarhoňa pekne opražená zalejemu ju vodou a varíme kým nebude mäkká.

2.

Na druhej panvici si rozpustíme maslo a dáme si doň mrazenú zeleninu,ktorú si pripravíme len na masielku (trošku podlejeme podľa toho akú máte zeleninu ) a uvaríme ju na masielku domäkka.

3.

Keď bude zelenina aj tarhoňa mäkká,tak si tarhoňu precedíme a zmiešame so zeleninou, pridáme trištvrte fľaštičky bazalkového pesta,premiešame,osolíme a podávame s nakrájaným avokádom a ešte lyžicou bazalkového pesta (chutí ešte lepšie ak sa na každú porciu dá ešte lyžica pesta ,ktoré sa zamieša pri konzumácií) . Dobrú chuť ;)

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.