Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Medovníčky

ingrediencie

400 g
hladká múka
250 g
práškový cukor
2 ČL
perníkové korenie
1 ČL
sóda bikarbóna
1 ČL
škorica
kôra z polovice citróna
2 ks
vajce
150 g
med
1 ks
bielok
160 g
práškový cukor
pár kvapiek citrónovej šťavy

postup

1.

Múku a práškový cukor preosejeme do misy, pridáme korenie, sódu, škoricu a kôru z citróna. Premiešame a do zmesi vyklepneme vajíčka a vlejeme tekutý med. Všetko zapracujeme najprv nožom a potom rukami vymiesime cesto. Po spracovaní ho uložíme do chladničky na dve hodiny.

2.

Vyberieme a necháme cesto povoliť. Vyvaľkáme z neho plát hrubý 5mm. Vykrajovačkami urobíme ľubovoľné tvary, ktoré prenesieme na plech. Pečieme v predhriatej rúre ma 180°C. Potom necháme vychladnúť. Medzitým si urobíme polevu na zdobenie z bielka, práškového cukru a citrónovej šťavy.

3.

Už sa len pustiť do zdobenia. Fantázii sa medze nekladú.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.