Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Obyčajný koláč na Vianoce

8
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 hrnčeky
polohrubá múka
1 hrnček
olej
1 hrnček
mlieko
2 hrnčeky
kryštálový cukor
1 ks
vajíčko
3 PL
slivkový lekvár
2 PL
kakao
1 ks
kypriaci prášok do perníka

postup

Aj jednoduchý koláč sa môže podávať s nádychom Vianoc.

1.

Hrnček stačí 200 ml. Všetky suroviny vymiešame, vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 st. C asi 30 minút. Ešte teplý natrieme džemom a po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.

2.

Pred podávaním nakrájame na 8 častí. Výrez položíme na tanier, ozdobíme napr. šľahačkou a lentilkami - ako vianočný stromček. Ako peň - kúsok trubičky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
4 spôsoby ako
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Krásne hravé spôsoby ako si nakrájať studený osviežujúci melón nájdete v krátkom videu:
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.