Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Obyčajný koláč na Vianoce

8
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 hrnčeky
polohrubá múka
1 hrnček
olej
1 hrnček
mlieko
2 hrnčeky
kryštálový cukor
1 ks
vajíčko
3 PL
slivkový lekvár
2 PL
kakao
1 ks
kypriaci prášok do perníka

postup

Aj jednoduchý koláč sa môže podávať s nádychom Vianoc.

1.

Hrnček stačí 200 ml. Všetky suroviny vymiešame, vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 st. C asi 30 minút. Ešte teplý natrieme džemom a po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.

2.

Pred podávaním nakrájame na 8 častí. Výrez položíme na tanier, ozdobíme napr. šľahačkou a lentilkami - ako vianočný stromček. Ako peň - kúsok trubičky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.