Medvedie labky
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
g
polohrubá múka
250
g
Hera
250
g
práškový cukor
1
ks
vaječný žĺtok
120
g
mleté orechy
50
g
kakao
1
štipka
mletá škorica
2
ks
rozdrvené klinčeky
ks
kôra z citróna
ks
práškový cukor s vanilkovým cukrom na obalenie
postup
Voňavé medvedie labky
Zo všetkých prísad spracujeme cesto a necháme do 2 hodiny odpočívať v chlade. Potom kúsky cesta natláčame do labkových formičiek, asi tak do troch štvrtín. Formičky poukladáme na plech a pečieme približne 10 - 12 minút pri 170 stupňoch. Upečené ešte teplé labky obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým.
Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.
Odporúčané recepty
Vybrali sme pre vás
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:

helkahelenka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.