Pridať recept

Orechové rožky s karamelovým krémom

Orechové rožky s karamelovým krémom
Zdroj: BlazenaSadovska

ingrediencie

300 g
hladká múka špeciál
190 g
Hera
60 g
práškový cukor
60 g
mleté vlašské orechy

Plnka:

1 konzerva
karamelové salko
250 g
maslo

Ďalšie suroviny:

ks
tmavá čokoládová poleva
ks
biela čokoládová poleva

postup

Rožky sú krehké, vynikajúce:))

1.

Cesto: do misy preosejeme múku, pridáme heru, práškový cukor, mleté vlašské orechy a vypracujeme cesto. Formičky na rožky vymastíme olejom, vysypeme múkou a plníme cestom. Moje mali veľkosť 8 cm. Upečieme pri teplote 180°C 15 minút. Necháme trochu vychladnúť a vyklopíme. Necháme úplne vychladnúť. Pomocou zdobiaceho vrecka rožky naplníme a spájame po dva spolu.

 
2.

Plnka: maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach zašľaháme karamelové salko izbovej teploty.

3.

Povrch ozdobíme tmavou a bielou čokoládovou polevou pomocou mikroténového vrecka. V rožku vytvoríme malú dierku a robíme jemné čiary, či iný vzor. Odložíme do chladu. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať