Pridať recept

Plnené kokosky

20
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka špeciál
200 g
Hera
120 g
práškový cukor
2 ks
zltky

Kokosový sneh:

5 ks
bielky
300 g
jemný kryštálový cukor
200 g
strúhaný kokos

Krém:

200 ml
mlieko
1 balíček
Zlatý klas Dr.Oetker (à 40 g)
100 g
kryštálový cukor
1 ks
źĺtok
250 g
maslo
100 g
práškový cukor
2 PL
holandské kakao

Poleva:

200 g
tmavá čokoládová poleva Dr Oetker
ks
ríbezľový lekvár (do stredu koliesok)

postup

Výborné, efektné kokosky, mali veľký úspech.

1.

Linecké kolieska: do misy preosejeme múku a práškový cukor, pridáme heru izbovej teploty a žĺtky. Vymiesime hladké cesto. Na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 2-3 mm, okrúhlou formičkou, priemer 4,5 cm vykrajujeme kolieska. Kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Upečieme pri teplote 180°C, čas podľa potreby cca 8 minút. Údaje sú orientačné, necháme vychladnúť. Vyšlo mi 60 koliesok.

 
2.

Kokosový sneh: v miske nad parou vyšľaháme bielky spolu s kryštálovým cukrom na hustý sneh, odstavíme a zamiešame strúhaný kokos. Pomocou zdobiaceho vrecka s okrúhlou koncovkou tvarujeme kokosky. Ja ich robím na ten istý papier, kde som piekla linecké kolieska. Tam zostane po nich mastný odtlačok, takže viem aké majú byť veľké. Mala som 60 kusov. Sušíme na 120°C podľa potreby, mne to trvalo asi 20 minút. Necháme vychladnúť.

3.

Krém: v mlieku rozhabarkujeme žĺtok, zlatý klas, pridáme kryštálový cukor a uvaríme za stáleho miešania hustý puding. Necháme ho vychladnúť pod potravinárskou fóliou. Maslo vyšľaháme, pridáme práškový cukor, kakao, znovu šľaháme a po častiach pridáme vychladnutý puding. Vyšľaháme na hladký krém.

4.

Spájame nasledovne: linecké koliesko, pomocou zdobiaceho vrecka s koncovkou nanesieme po celom obvode plnku, do stredu dám lekvár. Priložím kokosku, ktorú jemne pritlačím a dám stuhnúť do chladu. Po stuhnutí namočím do rozpustenej tmavej polevy, trošku nechám odkvapkať a dám stuhnúť do chladu. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať