Pridať recept

Plnené kuracie batôžky

ingrediencie

4 ks
kuracie prsia
100 g
čerstvá zelená paprika
100 g
tvrdý syr (eidam)
80 g
tavený syr
1 ks
menšia cibuľka
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
8 ks
tenké plátky slaniny

postup

Výborné, rýchle kuracie mäsko, hodí sa na slávnostný obed:))

1.

Kuracie prsia nakrájame na 4 väčšie plátky, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme.

 
2.

Cibuľku a papriku nakrájame na malé kocky. Tvrdý syr nastrúhame nahrubšie. Tavený syr dáme do nádoby, premiešame, pridáme pripravené suroviny a zmiešame, aby sa spojili. Plnkou naplníme pripravené rezne, obalíme slaninou a spojíme špáradlami. Opečieme na panvici na horúcom oleji.

3.

Preložíme ich do zapekacej nádoby. Podlejeme výpekom a malým množstvom horúcej vody. Podľa potreby vodu prilievame počas pečenia. Prikryjeme alobalom a dusíme 25-30 minút do mäkka. Pred koncom pečenia odokryjeme a opečieme do zlatista.

4.

Podávame s predvarenými zemiakmi uvarenými s rascou a soľou. Zemiaky scedíme, osolíme, posypeme strúhankou, pokvapkáme olejom a dáme zapiecť. Zemiaky chytia zlatistú farbu. Môžeme ako prílohu pridať dip, zeleninový šalát, atď. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať