Pridať recept

Rebarborový šalát

2
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 stonky
rebarbora
2 ks
vajce natvrdo
1 ks
šalát rímsky
2 ks
paradajky
1/2 ks
paprika červená
1/2 ks
cibuľa červená
1/2 ks
limetka
1 PL
horčica kremžská
2 PL
olej olivový
ks
korenie čierne mleté,soľ
1 PL
med
1 balíček
syrové gazdovské guľky neúdené

postup

Netradičný zeleninový šalát s rebarborou zachutí každému, veď prišla jej sezóna.

1.

Rebarboru umyjeme, ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Dáme variť do trochy osladenej vody asi na 1 minútu, precedíme a opláchneme pod studenou vodou.

 
2.

Vajcia uvaríme natvrdo a vychladnuté nakrájame na drobné kúsky, papriku na malé kocky, paradajky na mesiačiky. Cibuľu nasekáme nadrobno a časť si odložíme na plátky. Rímsky šalát rozoberieme na lístky a umyjeme.

3.

Pripravíme si dressing. Do misky nalejeme olej, pridáme šťavu z limetky, čierne korenie, soľ, horčicu a med. Premiešame, pridáme nadrobno nasekané vajcia, cibuľu a nakrájanú papriku, nakoniec opatrne zamiešame rebarboru.

4.

Na tanier naservírujeme lístky šalátu, mesiačiky paradajok, plátky cibule a naložíme pripravenú šalátovú zmes. Vrch ozdobíme syrovými guľkami. Prajem dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať