Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Metrový koláč

ingrediencie

5 ks
vajce
260 g
hladká múka
260 g
práškový cukor
10 PL
rastlinný olej
8 PL
teplá voda
1/2 ks
prášok do pečiva
2 PL
kakaový prášok

Krém:

500 ml
mlieko
2 balíčky
jahodový puding v prášku Dr.Oetker
4 PL
kryštálový cukor
1 ks
čokoládová poleva Dr.Oetker
1 ks
cukrové zdobenie Dr.Oetker
200 g
maslo

postup

Výborná klasika na sviatočný stôl

1.

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Rozdelíme ho na polovicu, do jednej pridáme kakao.. Upečieme každú piškótu zvlášť vo dvoch formách na srnčí chrbát. Formy vymažeme a vysypeme múkou. Vyklopíme a necháme vychladnúť.

2.

Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding. necháme ho vychladnúť. Nakoniec do pudingu vmiešame elektrickým šľahačom maslo.

3.

Upečené, vychladnuté korpusy krájame podľa vzoru na srnčom chrbáte.

4.

Postupne natierame bledé a tmavé kúsky krémom a kladieme ku sebe striedavo, pokiaľ máme piškótové kúsky. Krémom natrieme potom aj celý koláč.

5.

Pripravíme si podľa návodu čokoládovú polevu, ktorou potom polejeme vrch koláčika. Ozdobíme zdobením. Koláč necháme zachladiť, stuhnúť. Krájame šikmo.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.