Pridať recept

Metrový koláč

ingrediencie

5 ks
vajce
260 g
hladká múka
260 g
práškový cukor
10 PL
rastlinný olej
8 PL
teplá voda
1/2 ks
prášok do pečiva
2 PL
kakaový prášok

Krém:

500 ml
mlieko
2 balíčky
jahodový puding v prášku Dr.Oetker
4 PL
kryštálový cukor
1 ks
čokoládová poleva Dr Oetker
1 ks
cukrové zdobenie Dr.Oetker
200 g
maslo

postup

Výborná klasika na sviatočný stôl

1.

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Rozdelíme ho na polovicu, do jednej pridáme kakao.. Upečieme každú piškótu zvlášť vo dvoch formách na srnčí chrbát. Formy vymažeme a vysypeme múkou. Vyklopíme a necháme vychladnúť.

 
2.

Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding. necháme ho vychladnúť. Nakoniec do pudingu vmiešame elektrickým šľahačom maslo.

3.

Upečené, vychladnuté korpusy krájame podľa vzoru na srnčom chrbáte.

4.

Postupne natierame bledé a tmavé kúsky krémom a kladieme ku sebe striedavo, pokiaľ máme piškótové kúsky. Krémom natrieme potom aj celý koláč.

5.

Pripravíme si podľa návodu čokoládovú polevu, ktorou potom polejeme vrch koláčika. Ozdobíme zdobením. Koláč necháme zachladiť, stuhnúť. Krájame šikmo.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať