Kardamónové keksíky
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hladká múka
180
g
trstinový cukor
200
g
maslo
2
ks
žĺtok
2
ČL
mletý kardamón
1
ČL
vanilková esencia
1
štipka
soli
Na posypanie:
2
ks
bielky
2
PL
trstinový cukor
2
PL
na hrubo pomleté orechy
2
PL
kokos stúhaný
postup
Kardamón je voňavé a veľmi zdravé korenie. Ochutíte ním mäso, polievky, cestoviny, ryžu ale môžete si ho pridať aj do kávy alebo čaju.
1.
Maslo s cukrom vyšľaháme, pridáme žĺtky a vanilkovú esenciu. Múku, kardamón a štipku soli zmiešame a spolu s vyšľahaným maslom vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na 2 hodiny do chladničky.
2.
Cesto vyvaľkáme na pečiacom papieri na veľkosť plechu a nakrájame na štvorce. Bielky zľahka prešľaháme a potrieme nimi cesto.
3.
Orechy, kokos a cukor premiešame a touto zmesou posypeme cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 10 minút. Ihneď po vybratí z rúry prejdeme nožíkom po rezoch a tak oddelíme keksíky od seba.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
evauhlik
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.