Pridať recept

Kaša z cíceru s údeným mäsom

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 konzerva
cícer sterilizovaný
ks
soľ,bobkový list
125 g
maslo
ks
mlieko, alebo vývar z cíceru

postup

Zámenou zemiakov za cícer získame v konečnom dôsledku chutnú kašu, ktorú môžeme pridať ku akémukoľvek mäsku.

Cícer z konzervy (alebo namočený a uvarený cícer) ešte chvíľu dovaríme, aby sa dal pekne rozmixovať, pridáme bobkový list a soľ. Po uvarení zlejeme vodu, ponorným mixérom hmotu rozmixujeme na kašu, ak je veľmi hustá, môžeme pridať mlieko, alebo vodu z varenia cíceru. Podľa chuti pridáme maslo, ale aj nemusíme. Ku kaši sa hodí napríklad uvarené údené mäso, ktoré jemne opečieme na panvici s trochou oleja. Podávame s chlebíkom. Dobrú chuť.

 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.