Pridať recept

Pruhovaná roláda

ingrediencie

4 ks
vajcia
4 PL
jemný kryštálový cukor
4 PL
polohrubá múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Piškóta kakaová:

4 ks
vajcia
4 ks
jemný kryštálový cukor
3 PL
polohrubá múka
1 PL
holandské kakao
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Plnka:

250 ml
mlieko
3 PL
hladká múka špeciál
250 g
maslo
1 ks
citrón (šťava)
200 g
práškový cukor

Poleva:

200 g
tmavá čokoládová poleva

postup

Výborná roláda s citrónovou plnkou:))

1.

Piškóta žltá: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach pridáme cukor, po jednom žĺtky, múku s práškom do pečiva zmiešame, preosejeme a pridáme.

 
2.

Piškóta kakaová: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom jemne zamiešame.

3.

Pomocou cukrárenského vrecka nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie pásy žltého cesta šikmo po plechu s medzerami a do medzier nanesieme kakaové cesto. Plech rozmer 43x37 cm. Upečieme pri teplote 180°C 25 minút. Trochu necháme vychladnúť a zrolujeme aj s papierom. Necháme vychladnúť.

4.

Plnka: z mlieka a múky uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme, pridáme práškový cukor, znovu vyšľaháme, po častiach pridáme vychladnutú kašu a šťavu z jedného citróna. Trochu si odložíme na potretie povrchu rolády.

5.

Z rolády odstránime papier, rozvinieme a natrieme plnkou. Odloženou plnkou potrieme povrch rolády a polejeme rozpustenou čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť. Odložíme do chladu. Horúcim nožom pokrájame na rezy. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
29.4.2019 21:08
Príspevky používatela boli zablokované z dôvodu porušenia pravidiel diskusie.
Anonymný nick
29.4.2019 21:39
Príspevky používatela boli zablokované z dôvodu porušenia pravidiel diskusie.
Podobné články
VIDEO: Vždy krásna roláda, vďaka jednoduchým radám
S týmito tipmi sa vám zakaždým podarí zrolovať cesto bez prasklín a pripraviť nadýchanú roládu.
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Piškótový korpus je jedným z tých koláčov, pri ktorých sa musíte striktne držať receptu. Pomery sú tu...
Banánová roláda s maslovým krémom
Takto bude vždy krásne nadýchaná, netrhá sa a nikdy nepopraská! Tipy na dokonalú roládu priamo od pani cukrárky + recepty
Patríte medzi milovníkov sladkých rolád? Máme pre vás niekoľko overených trikov, ako ju pripraviť a kopec...
Piškótová roláda
Ako pripraviť dokonalú roládu? S našimi radami to zvládnete vždy na jednotku
Pripraviť krásnu, vysokú a nadýchanú roládu bez prasklín je umenie. S týmito radami to zakaždým zvládnete na jednotku.
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...