Pridať recept

Vanilkové rožky

ingrediencie

300 g
hladká (špaldová) múka
200 g
maslo
100 g
mleté orechy (mandle)
2 PL
citrónová šťava
1 ks
vanilkový lusk
ks
práškový a vanilkový cukor na obalenie

postup

Tradičné vianočné pečivo s vôňou vanilky

1.

Na vanilkové rožky si zmiešame všetky suroviny na cesto. Keď sa všetko spojí a cesto je kompaktné, dáme ho na hodinu do chladničky.

 
2.

Vychladené cesto si rozdelíme na niekoľko časti a vytvarujeme si asi 1 cm hrubý valček. Rozdelíme na rovnako veľké časti - napr. 7-8 cm a vytvarujeme rožteky. Položíme na plech.

3.

Rožteky pečieme asi 10 minút a ešte teplé obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať