Pridať recept

Kápiová nátierka na celý rok

ingrediencie

2 kg
kápia
3 ks
cibuľa
6 strúčikov
cesnaku
1 ks
fefeferónka
3 ks
paradajka
1/2 dl
ocot
1/2 dl
olej
2 PL
horčica
1/2 ČL
soľ
ks
cukor
ks
kyselina citrónová

postup

Nátierku si pripravujeme zvyčajne na jeseň, keď dozrieva kápia. Vystačí na celý rok. Na chlebíku s maslom chutí najmä v zime.

Všetku zeleninu očistíme, zbavíme jadierok, nakrájame a pomelieme. Preložíme do hrnca, pridáme olej, ocot, horčicu, soľ a cukor (nemusí byť) a za stáleho miešania varíme pol hodiny. Nakoniec pridáme štipku kyseliny citrónovej, horúcu nátierku preložíme do malých zaváracích pohárov, zavíčkujeme a uložíme na noc do deky. V zime podávame na chlebík s maslom alebo pridávame do rôznych iných nátierok. Dobrú chuť!

 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Veľké trápenie našich známych tvári: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Veľké trápenie našich známych tvárí: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Aj vianočný špeciál tretej série šou Pečie celé Slovensko prinesie vtipné, ale aj náročné momenty. Koho...
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
Fermentovaná zelenina
Toto je to najlepšie, čo môžete pre svoje telo v zime urobiť! Fermentované potraviny dajú do poriadku črevá a podporia imunitu
Konzervovanie potravín fermentáciou si automaticky spájame s teplom. Teplé prostredie tento proces urýchľuje...