Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cviklová nátierka

ingrediencie

1 ks
veľká cvikla
rasca celá, mleté čierne korenie, soľ
citrónová šťava
2 PL
kyslá smotana
olej slnečnicový
petržlenová vňať

postup

Nátierka ohromí nielen farbou, ale aj chuťou a bohatosťou na vzácne živiny a zdravými účinkami na náš organizmus.

Cviklu ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do osolenej vody s trochou rasce. Uvarenú a vychladenú nastrúhame, pridáme štipku čierneho korenia a pár kvapiek oleja, dosolíme podľa chuti, ochutíme trochou citrónovej šťavy a zamiešame kyslú smotanu. Ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s celozrnným chlebom alebo s pečivom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.