Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Prekladanec z lístkového cesta

10
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
chladené lístkové cesto
200 g
mletých orechov
2 ks
kryštálového cukru
100 ml
mlieka
1 ks
vanilkového cukru
250 g
tvarohu
2 PL
kryštálového cukru
1 ks
vanilkový cukor
200 g
mletého maku
ks
citrónová kôra
200 ml
mlieka
1/2 ČL
mletej škorice
300 g
slivkového lekváru
1 ks
vajce na potretie

postup

Recept je od Kamily Magálovej. Ja ho vždy robím z dvoch dávok a tak som aj recept vypísala ako ho robím ja. Robím ho vždy na Vianoce namiesto štedráku.

1.

Plnky si robím deň dopredu. Orechy zalejeme horúcim mliekom, pridáme cukor a premiešame. Tvaroh zmiešame s citrónovou kôrou a cukrom. Mak zalejeme horúcim mliekom, pridáme cukor, škoricu a zmiešame. Ja si plnky robím deň vopred. 

2.

Cesto potrieme lekvárom(ja si ho ohrievam). Na štvrtinu cesta dáme orechovú plnku a s cestom preložíme. Na preložené cesto dáme tvaroh a preložíme. Natrieme makovú plnku a zabalíme z hora zvyšok cesta. 

3.

Potrieme vajíčkom. Pečieme pri 200 stupňoch 10 minút a potom znížime na 170 a už dopečieme do zlatista.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.