Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šatôčky s mletým mäsom a fetou

9
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
lístkové cesto
1 ks
menšia cibuľa
300 g
mleté mäso
soľ
drvená rasca
mletá červená paprika
sušená bazalka
2 PL
paradajkový pretlak
2 strúčiky
cesnak
100 g
syr Feta
1 ks
žĺtok

postup

1.

Na oleji speníme cibuľu do sklovita.Pridáme mäso, opečieme, ochutíme soľou, paprikou, korením, bazalkou, vmiešame pretlak a dusíme asi 20 minút. Nakoniec ochutíme cesnakom a necháme vychladnúť.

2.

Lístkové cesto rozvaľkáme a nakrájame na 9 štvorcov. Každý husto popicháme vidličkou, do stredu dáme mäsovú zmes.

4.

Okraje cesta prehneme cez plnku. Teraz som zistila, že mi stačí jeden plech. Stredy trochu spojíme, potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme rascou.

5.

Pečieme v predhriatej rúre pri 180 st. C 20 - 25 minút do zlatista.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pohánková múka
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Kde sú tie časy, kedy v obchodoch v regáli boli v ponuke len hladká, hrubá a polohrubá múka? Dnes už v obchodoch...
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...