Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rýchla tvarohová štrúdľa z lístkového cesta

ingrediencie

2 ks
lístkové cesto (plát)
1 ks
vajce na potretie
práškový cukor na posypanie

Plnka tvarohová:

300 g
tvaroh
2 PL
práškový cukor
1 PL
Zlatý klas
hrozienka

Plnka II.

jablká
orechy vlašské
cukor
škoricový cukor
hrozienka

postup

veľmi rýchlo hotové, hlavne ak použijete kupované, už vyvaľkané lístkové cesto

1.

Do tvarohu pridáme práškový cukor zmiešaný so Zlatým klasom. Hrozienka umyjeme. Plát lístkového cesta potrieme tvarohom, posypeme hrozienkami a zvinieme. Vrch potrieme rozšľahaným vajcom.

2.

Jablká nastrúhame, trochu vyžmýkame a navrstvíme na cesto, posypeme mletými orechami, cukrom, škoricou a hrozienkami. Zvinieme a potrieme rozšľahaným vajcom. Vrch môžeme posypať nahrubo nasekanými orechami a hnedým cukrom.

3.

Pečieme na 220°C asi 20 minút do zlatista. Ešte teplé posypeme cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept:
Sladké dobroty s minimom kalórií
Sladké dobroty s minimom kalórií
5 vynikajúcich dezertov, ktoré si môžete vychutnávať bez výčitiek.
Nabitá kuchárka
Nabitá kuchárka na každý deň
Nabitá kuchárka na každý deň
Inšpirujte sa 70 zdravými receptami, ktoré pre vás pripravilo viac než 40 najlepších slovenských trénerov a osobností...
magické cupcaky
Lahodné recepty na cupcaky a mafiny
Lahodné recepty na cupcaky a mafiny
Nová knižka Magické cupcaky a mafiny od dvoch skúsených cukrárok Paulíny Frankovej a Barbory Húbekovej je plná sladkých...