Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rýchla tvarohová štrúdľa z lístkového cesta

ingrediencie

2 ks
lístkové cesto (plát)
1 ks
vajce na potretie
práškový cukor na posypanie

Plnka tvarohová:

300 g
tvaroh
2 PL
práškový cukor
1 PL
Zlatý klas
hrozienka

Plnka II.

jablká
orechy vlašské
cukor
škoricový cukor
hrozienka

postup

veľmi rýchlo hotové, hlavne ak použijete kupované, už vyvaľkané lístkové cesto

1.

Do tvarohu pridáme práškový cukor zmiešaný so Zlatým klasom. Hrozienka umyjeme. Plát lístkového cesta potrieme tvarohom, posypeme hrozienkami a zvinieme. Vrch potrieme rozšľahaným vajcom.

2.

Jablká nastrúhame, trochu vyžmýkame a navrstvíme na cesto, posypeme mletými orechami, cukrom, škoricou a hrozienkami. Zvinieme a potrieme rozšľahaným vajcom. Vrch môžeme posypať nahrubo nasekanými orechami a hnedým cukrom.

3.

Pečieme na 220°C asi 20 minút do zlatista. Ešte teplé posypeme cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Snickers tyčinka
Maškrty zo Snickersky
Maškrty zo Snickersky
Niektoré tyčinky sú tak famózne, že dezerty z nich jednoducho musia byť ešte lepšie.
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...