Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rýchla tvarohová štrúdľa z lístkového cesta

ingrediencie

2 ks
lístkové cesto (plát)
1 ks
vajce na potretie
práškový cukor na posypanie

Plnka tvarohová:

300 g
tvaroh
2 PL
práškový cukor
1 PL
Zlatý klas
hrozienka

Plnka II.

jablká
orechy vlašské
cukor
škoricový cukor
hrozienka

postup

veľmi rýchlo hotové, hlavne ak použijete kupované, už vyvaľkané lístkové cesto

1.

Do tvarohu pridáme práškový cukor zmiešaný so Zlatým klasom. Hrozienka umyjeme. Plát lístkového cesta potrieme tvarohom, posypeme hrozienkami a zvinieme. Vrch potrieme rozšľahaným vajcom.

2.

Jablká nastrúhame, trochu vyžmýkame a navrstvíme na cesto, posypeme mletými orechami, cukrom, škoricou a hrozienkami. Zvinieme a potrieme rozšľahaným vajcom. Vrch môžeme posypať nahrubo nasekanými orechami a hnedým cukrom.

3.

Pečieme na 220°C asi 20 minút do zlatista. Ešte teplé posypeme cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...