Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Chrumkavý raw "eko" šalát z karfiolu a iných dobrôt

ingrediencie

1 ks
menší karfiol
1 ks
červené jablko
1 ks
menšia mrkva
1 ks
avokádo
pistácie
ľadový šalát
1 PL
petržlenová vňať

Zálievka

1 PL
med
1 PL
repkový olej nativ
soľ
voda
kurkuma

postup

Čoraz častejšie sa v našej kuchyni začína skloňovať výraz „ekovarenie“, alebo efektívne jedenie. V rámci prípravy jedla nám občas zostanú pokuse koreňová zelenina, či kus jablka, polovica avokáda a podobne. Hľadáme teda uplatnenie, lebo plytvanie nie je naším cieľom a k šetrnosti a pokore k jedlu učíme ja deti. Ak niečo zostane, muž ingrediencie podľa fantázie občas vymixuje do smoothie, no mne v poslednej dobe smoothie moc nechutia, skôr šťavy si pýta moje telo 😊. Ale dostala som poriadnu chuť na niečo chrumkavé a zdravé. Vonku sneh, na oknách mráz, dieťa sa hrá a ja som mala čas akurát na pár minút nakrájania zvyškov po deťoch a karfiolu. Linda nechala z desiatej polovicu jablka, polovicu mrkvy – akože kŕmila svojho plyšového Spachtoša – zajačika a samozrejme čakala, že to aj zje. Musela som teda simulovať, že zajko zjedol všetko, veď tak to dobré deti robia a čakala som, že bude pre Lindušku inšpiráciou 😊. Nalámala som ružičky karfiolu, lebo jesť ho surový aj s hlúbikom predsa len spôsobuje mierne nafukovanie. Hlúbik skončil v polievke 😊. A ružičky nasekané nadrobno v miske a čakali na spoločnosť. Poďme teda na to, lebo tento šalát stojí za obohatenie vašej kuchyne ako príloha či ako hlavné jedlo pre osvieženie dňa.

1.

Všetko na zálievku spolu vymiešame a šupneme k tomu aj štipku kurkumy ak zvládnete jej chuť.

2.

Karfiol umyjeme a oddelíme ružičky od hlúbikov, môžeme nakrájať na menšie kúsky. Mrkvu a jablko nastrúhame na krájači a vmiešame do karfiolu spolu s natrhaným ľadovým šalátom.

3.

Všetko spolu premiešame so zálievkou a petržlenovou vňaťou.

4.

Podávame na miske s na plátky nakrájaným očisteným a mäkkým avokádom. Posypané drvenými pistáciami chutí naozaj výborne😊.

5.

TIP: Zo šalátu mi trochu zostalo a dala som ho už bez avokáda do chladničky v uzavretej nádobe. Na druhý deň bol oveľa chutnejší, presiaknutý zálievkou. Skončil v slanej plackopalacinke ako chrumkavá náplň.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...
Plnená kapusta
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
Päť inšpirácií zo sladkej kapusty, ktoré ste už určite pripravovali, pripravujete a pripravovať budete.
Pile of Delicious
TOP recepty na hriešne dobré čokoládové brownies
TOP recepty na hriešne dobré čokoládové brownies
Základom brownies je kvalitná čokoláda. Do brownies sa používa kvalitná horká čokoláda, najideálnejší obsah kakaa je...