Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Chrumkavý raw "eko" šalát z karfiolu a iných dobrôt

ingrediencie

1 ks
menší karfiol
1 ks
červené jablko
1 ks
menšia mrkva
1 ks
avokádo
pistácie
ľadový šalát
1 PL
petržlenová vňať

Zálievka

1 PL
med
1 PL
repkový olej nativ
soľ
voda
kurkuma

postup

Čoraz častejšie sa v našej kuchyni začína skloňovať výraz „ekovarenie“, alebo efektívne jedenie. V rámci prípravy jedla nám občas zostanú pokuse koreňová zelenina, či kus jablka, polovica avokáda a podobne. Hľadáme teda uplatnenie, lebo plytvanie nie je naším cieľom a k šetrnosti a pokore k jedlu učíme ja deti. Ak niečo zostane, muž ingrediencie podľa fantázie občas vymixuje do smoothie, no mne v poslednej dobe smoothie moc nechutia, skôr šťavy si pýta moje telo 😊. Ale dostala som poriadnu chuť na niečo chrumkavé a zdravé. Vonku sneh, na oknách mráz, dieťa sa hrá a ja som mala čas akurát na pár minút nakrájania zvyškov po deťoch a karfiolu. Linda nechala z desiatej polovicu jablka, polovicu mrkvy – akože kŕmila svojho plyšového Spachtoša – zajačika a samozrejme čakala, že to aj zje. Musela som teda simulovať, že zajko zjedol všetko, veď tak to dobré deti robia a čakala som, že bude pre Lindušku inšpiráciou 😊. Nalámala som ružičky karfiolu, lebo jesť ho surový aj s hlúbikom predsa len spôsobuje mierne nafukovanie. Hlúbik skončil v polievke 😊. A ružičky nasekané nadrobno v miske a čakali na spoločnosť. Poďme teda na to, lebo tento šalát stojí za obohatenie vašej kuchyne ako príloha či ako hlavné jedlo pre osvieženie dňa.

1.

Všetko na zálievku spolu vymiešame a šupneme k tomu aj štipku kurkumy ak zvládnete jej chuť.

2.

Karfiol umyjeme a oddelíme ružičky od hlúbikov, môžeme nakrájať na menšie kúsky. Mrkvu a jablko nastrúhame na krájači a vmiešame do karfiolu spolu s natrhaným ľadovým šalátom.

3.

Všetko spolu premiešame so zálievkou a petržlenovou vňaťou.

4.

Podávame na miske s na plátky nakrájaným očisteným a mäkkým avokádom. Posypané drvenými pistáciami chutí naozaj výborne😊.

5.

TIP: Zo šalátu mi trochu zostalo a dala som ho už bez avokáda do chladničky v uzavretej nádobe. Na druhý deň bol oveľa chutnejší, presiaknutý zálievkou. Skončil v slanej plackopalacinke ako chrumkavá náplň.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
woman looking
Zákusky ako z cukrárne si s nami hravo pripravíte aj doma!
Zákusky ako z cukrárne si s nami hravo pripravíte aj doma!
8 neodolateľných pokušení z cukrárenských vitrín si ľahko pripravíte u vás doma vďaka našim overeným receptom.
Základný kurací
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Opakovanie je matka múdrosti. Preto sme tu s krátkym videom, v ktorom si zopakujeme ako pripraviť všeliek známy tiež...