Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Cícerové kari s paradajkovou ryžou a kuracími prsiami

2
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 konzerva
sterilizovaný cícer
1 ks
cibuľa
1 KL
červená čili pasta
3 strúčiky
cesnak
zázvor (5 cm)
1 ČL
kari korenie
mletá rasca
1 ks
malý pretlak
8 plátkov
zelená cuketa (prípadne špenát)
soľ
4 ks
malé kokteilové paradajky
citrónová šťava
olej
300 g
kuracie prsia
korenie na kura

Paradajková ryža:

1 hrnček
hnedá ryža
1 ks
cibuľa
4 ks
cesnak
olej
2 PL
pretlak

postup

Zdravé, ľahké a veľmi chutné jedlo.

1.

Do woku si dáme trochu oleja a cibuľu nakrájanú na drobno a necháme popražiť. Zázvor postrúhaný, cesnak pretlačený a čili pastu pridáme do k cibuli, opražíme a pridáme cícer.

2.

Všetko dobre premiešame a pridáme kari korenie a mletý kmín a miešame asi 2 minúty, podlejeme vodou, trochu osolíme a pridáme paradajky. Necháme dusiť pod pokrievkou 10-15 minút.

3.

Pridáme pretlak, pokrájanú cuketu a dochutíme citrónovou šťavou. Môžeme pridať miesto cukety špenát alebo podusený mangold. Necháme dôjsť asi 1 minútku. Hotové posypeme vňaťou.

4.

Na oleji porestujeme cibuľku, pridáme 2 cesnaky pretlačené, ryžu, soľ a zalejeme vodou. Po asi 10 minútach pridáme pretlak. Dodusíme. Ma olej dáme uvarenú ryžu a restujeme. Potom pridáme 2 strúčiky pretlačený cesnak.

5.

Kuracie prsia ochutíme korením na kura a opečieme na oleji.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...