Pridať recept

Cícerovo-zemiakové placky

ingrediencie

350 ml
sterilizovaný Bio cícer
6 ks
zemiaky
1 ks
vajce
2 PL
pohánková múka
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
ks
bylinky (majorán, petržlenová vňať, oregáno)
ks
mleté čierne korenie, soľ
ks
olej na vysmážanie
1 téglik
biely jogurt
ks
citrónová šťava

postup

Chutné zemiakové placky s cícerom na olovrant alebo večeru.

1.

Na panvici na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom. Zemaky ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme cibuľu s cesnakom, scedený dobre rozmixovaný cícer, vajce, pohánkovú múku, bylinky, korenie a soľ podľa chuti. Všetko dobre premiešame.

 
2.

Z cícerovo-zemiakovej masy na vymastenej panvici postupne vysmážame placky. Hotové podávame s jogurtovým dressingom, ktorý si pripravíme z bieleho jogurtu, byliniek, citrónovej šťavy a soli. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Zemiakové lievance plnené syrom
Pôstna pochúťka: Zemiakové lievance plnené syrom len z 3 surovín
Niet nad jednoduché recepty, o ktorých hneď viete, že sa stanú hitom u každého člena rodiny.
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Ako zahustiť zmes na zemiakové placky? Zabudnite na múku, toto je oveľa lepší spôsob! Budú vždy krásne
Ako zahustiť zmes na zemiakové placky? Zabudnite na múku, toto je oveľa lepší spôsob! Budú vždy krásne chrumkavé a veľmi chutné
Krásne chrumkavé placky a bez použitia múky? Poradíme, ako na to. Výsledok vás určite prekvapí.
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...