Pridať recept

Ryžový nákyp

4
porcie
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

350 g
ryźa
1 liter
mlieko
20 g
maslo
80 g
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor
3 ks
vajíčka
ks
čerešňový kompót

postup

1.

Ryžu prepláchneme, zalejeme mliekom, štipku osolíme a opatrne za občasného premiešania uvaríme skoro do mäkka. Ak treba, prilejeme ešte mlieko, aby neprihorela.

Ryžový nákyp
Ryžový nákyp
Zdroj: eruska25
 
2.

Necháme ju trochu vychladnúť, primiešame maslo, cukor a 3 žĺtky. Z bielkov vyšľaháme sneh a do ryže pridáme z neho dve tretiny. Zvyšok použijeme na záver. Pridáme aj odkvapkané čerešne alebo iné ovocie a celé to vylejeme do maslom vymastenej formy.

Ryžový nákyp
Ryžový nákyp
Zdroj: eruska25
3.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C asi 40 minút. Na to potom navrstvíme zvyšný sneh, do ktorého zašľaháme lyžicu cukru.

Ryžový nákyp
Ryžový nákyp
Zdroj: eruska25
4.

Dáme dopiecť asi 10 minút

Ryžový nákyp
Ryžový nákyp
Zdroj: eruska25
5.

Podávame so šťavou z kompótu.

Ryžový nákyp
Ryžový nákyp
Zdroj: eruska25
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ryža
Chyba za chybou: Stavím sa, že ste doteraz ryžu vždy varili zle!
Ak si dnes kupujete ryžu len vo vrecúškach, už sa vyhýbate tajomstvu tohto malého zrnka: bez ohľadu na to, či...
Rice
Všetci ju máme doma, ale len málokto vie, ktorá je najzdravšia: Táto jedna neobsahuje tuk a vôbec sa nelepí! VIDEO
Ktorá je najzdravšia a podľa čoho vyberať? Ak máte radi ryžu, toto by ste mali vedieť.
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...