Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ryžový nákyp

4
porcie
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

350 g
ryźa
1 liter
mlieko
20 g
maslo
80 g
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor
3 ks
vajíčka
čerešňový kompót

postup

1.

Ryžu prepláchneme, zalejeme mliekom, štipku osolíme a opatrne za občasného premiešania uvaríme skoro do mäkka. Ak treba, prilejeme ešte mlieko, aby neprihorela.

2.

Necháme ju trochu vychladnúť, primiešame maslo, cukor a 3 žĺtky. Z bielkov vyšľaháme sneh a do ryže pridáme z neho dve tretiny. Zvyšok použijeme na záver. Pridáme aj odkvapkané čerešne alebo iné ovocie a celé to vylejeme do maslom vymastenej formy.

3.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C asi 40 minút. Na to potom navrstvíme zvyšný sneh, do ktorého zašľaháme lyžicu cukru.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...