Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ryžový nákyp

4
porcie
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

350 g
ryźa
1 liter
mlieko
20 g
maslo
80 g
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor
3 ks
vajíčka
čerešňový kompót

postup

1.

Ryžu prepláchneme, zalejeme mliekom, štipku osolíme a opatrne za občasného premiešania uvaríme skoro do mäkka. Ak treba, prilejeme ešte mlieko, aby neprihorela.

2.

Necháme ju trochu vychladnúť, primiešame maslo, cukor a 3 žĺtky. Z bielkov vyšľaháme sneh a do ryže pridáme z neho dve tretiny. Zvyšok použijeme na záver. Pridáme aj odkvapkané čerešne alebo iné ovocie a celé to vylejeme do maslom vymastenej formy.

3.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C asi 40 minút. Na to potom navrstvíme zvyšný sneh, do ktorého zašľaháme lyžicu cukru.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...