Pridať recept

Žemľovka s tvarohom a jablkami

ingrediencie

8 ks
rožok
1 liter
mlieko
6 ks
vajíčko
6 ks
jablko
125 g
maslo
500 g
tvaroh
ks
cukor
ks
škorica
ks
hrozienka

postup

Niet nad tradicné recepty! 

1.

Rožky nakrájame na kolieska a namočíme ich do zmesi mlieka, cukru, 3 celých vajec a 3 žĺtkov. Tvaroh vymiešame so 4 PL cukru, pridáme trochu hrozienok. Jablká nastrúhame, primiešame škoricu, cukor a citrónovú šťavu.

 
2.

Plech vymastíme maslom a položíme vrstvu rožkov, na to jablká a tvaroh, zakončíme vrstvou rožkov, na ktoré poukladáme plátky masla. Na rožky rozlejeme ešte mlieko, čo ostalo z namáčania.

3.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C asi 50 minút.

4.

Zvyšné 3 bielka vyšľaháme na sneh s 2 PL cukru. Natrieme ma žemľovku pred dopečením a pečieme do zlatista ešte asi 10 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zlatahora
7.5.2019 07:20 | |
+15 -43
a co so 125 masla????????????????????????predsa na vymastenie plechu nie je treba stvrtku masla
eruska25
26.6.2019 13:24 | |
+62 -29
To som akosi nenapísala. Plátky masla sa dajú na druhú vrstvu rožkov pred pečením.
Podobné články
Najlepšia tradičná žemľovka: Plus 11 receptov na ďalšie vynikajúce nákypy zo staršieho pečiva
Najlepšia tradičná žemľovka: Plus 11 receptov na ďalšie vynikajúce nákypy zo staršieho pečiva
Staršie pečivo namáčané v sladkom mliečnom kúpeli vrstvené s obľúbeným ovocím a zapečené do ružovkastej...
Orechová žemľovka s vanilkovou omáčkou
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či...
Slávnostné žemľovky
3 slávnostné žemľovky (nielen) na sviatočný deň
Skutočne výnimočné žemľovky, ktoré rozhodne musíte vyskúšať.
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!