Pridať recept

VIDEORECEPT: Býčie žľazy s cibuľkou a hrachovými zemiakmi

2
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
býčie žľazy
6 ks
zemiaky stredne veľké
200 g
mrazený hrášok
3 ks
cibuľa
ks
ocot
ks
soľ
ks
čierne korenie
ks
olivový olej
ks
maslo

postup vo videu vyššie

Býčie žľazy sú chutná delikatesa, avšak je spájaná s veľkými predsudkami. Video recept je k nájdeniu nižšie :).

1.

Zemiaky si nakrájame na približne polcentrimentové polkruhy a dáme variť do osolenej vody.

 
2.

Cibuľu si tiež nakrájame na stredne veľké polkruhy a sprudka opražíme na olivovom oleji.

3.

Býčie žľazy vložíme do vriacej osolenej vody, v ktorej je tak isto trochu octu a necháme vrieť 5 minút, po ktorých býčie žľazy vyberieme.

4.

Keď budú zemiaky takmer uvarené, pridáme k nim mrazený hrášok.

5.

Býčie žľazy nakrájame na približne centimeter hrubé kolieska, z oboch strán ich okoreníme a osolíme a poukladáme do rozpáleného olivového oleja.

6.

Keď začínajú chytať zlatistú farbu, pridáme k nim ešte maslo, chvíľu ich ešte pražíme a potom povyberáme.

7.

Keď sú zemiaky s hráškom hotové, nalejeme do nich trochu olivového oleja, maslo, osolíme, okoreníme a popučíme to všetko spolu.

8.

Nakoniec býčie žľazy porcujeme na zemiaky a posypeme cibuľkou. Dobrú chuť! Pozrite si aj video, v ňom je vysvetlené všetko aj s obrazom ;). Množstvá v tomto recepte sú orientačné, každý nech si to urobí podľa chute ;)

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
kamro12
31.1.2018 14:49 | |
+0 -1
No tak prepáčte, ale toto by som do úst nedal :(
Anonymný nick
1.2.2018 08:28 | |
+0 -0
Ale dal, keby si nevel, co to je. Ja som raz bol u kamosa na akcii a tiez som tak dopadol. Sice to nebol presne tento recept, boli grilovane. Tak som sa zadival na jeho BGE gril, ze som vobec nevnimal, co mi to podstrcil na tanieri a zjedol som ich v pohode.
striebren_ka
29.1.2018 14:05 | |
+1 -0
No tak ja som na dovolenke v Španielsku mala česť túto pochúťku vyskúšať a mne veľmi chutilo. I keď sa musím priznať, že mi nebolo povedané, čo jem ( možno by som ich tiež do úst nedala ) no aj tak to bolo veľmi chutné jedlo a tým chcem povedať, že sa toho netreba báť.
Anonymný nick
29.1.2018 18:26 | |
+0 -0
s tým veru súhlasím! ;)
Anonymný nick
29.1.2018 12:09 | |
+0 -0
Tak toto by som asi do úst nedal :( Neviem, ci by som nabral odvahu
elliska258
29.1.2018 13:01 | |
+0 -0
možno ak by to bola nejaká stávka alebo by si nevedel, o čo presne ide, tak by si si aj pochutnal :)
Anonymný nick
29.1.2018 18:25 | |
+0 -0
Toto si myslela aj moja manželka a jej cieľom bolo ani nebyť doma, keď som to varil. Ale nakoniec to predsa ochutnala a priznala, že jej to celkom chutilo ;) Takže niet sa čoho báť ;)
Anonymný nick
31.1.2018 13:22 | |
+0 -0
@majkicn ako si ju donútil to vôbec zjesť?