Oškvarkové pagáče
60
porcií
960
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
60
dkg
polohrubá výberová múka
10
dkg
maslo
20
dkg
kysla smotana 16ˇ%
3
dkg
čerstvé droždie
2
dl
mlieko
2
ČL
soľ
25
dkg
mleté oškvarky
postup
1.
Necháme kysnúť droždie vo vlažnom mlieku. Preosejeme múku do jednej miske, pridáme soľ, kyslú smotanu, polovica masla a kvások. Zmiesime cesto a poriadne vypracujeme. Môžeme pridať aj trochu múku, ak cesto sa lepí, ale je to dobré. Necháme kysnúť v teplom mieste jednu hodinu.
2.
Medzitým oškvarku mlieme, keď ešte nie je mleté. Zamiešame s druhou polovicou masla.
3.
Keď je cesto vykysnuté, vykrútime, natierame maslovou oškvarkou. 2-3 prevalkáme, medzitým 30 minút až 1 hodinu necháme odležať. Natrieme masťou, aby bolo listkové. Vykrajujeme a potrieme so žltkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.