Pridať recept

Oškvarkové pagáče

60
porcií
960
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

60 dkg
polohrubá výberová múka
10 dkg
maslo
20 dkg
kysla smotana 16ˇ%
3 dkg
čerstvé droždie
2 dl
mlieko
2 ČL
soľ
25 dkg
mleté oškvarky

postup

1.

Necháme kysnúť droždie vo vlažnom mlieku. Preosejeme múku do jednej miske, pridáme soľ, kyslú smotanu, polovica masla a kvások. Zmiesime cesto a poriadne vypracujeme. Môžeme pridať aj trochu múku, ak cesto sa lepí, ale je to dobré. Necháme kysnúť v teplom mieste jednu hodinu.

 
2.

Medzitým oškvarku mlieme, keď ešte nie je mleté. Zamiešame s druhou polovicou masla.

Oškvarkové pogáče
Oškvarkové pogáče
Zdroj: sandorovaa108
3.

Keď je cesto vykysnuté, vykrútime, natierame maslovou oškvarkou. 2-3 prevalkáme, medzitým 30 minút až 1 hodinu necháme odležať. Natrieme masťou, aby bolo listkové. Vykrajujeme a potrieme so žltkou.

Oškvarkové pogáče
Oškvarkové pogáče
Zdroj: sandorovaa108
4.

V predhriatom rúre upečieme 180-190 na Celsiovom stupni.

Oškvarkové pogáče
Oškvarkové pogáče
Zdroj: sandorovaa108
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať