Pridať recept

Špaldové šišky

ingrediencie

400 g
špaldová hladká múka
250 ml
mlieko
20 g
droždie
ks
soli
2 PL
med
2 ks
žltka
50 g
maslo
ks
šípkový džem
ks
bravčová masť

postup

Zdravšia verzia fašiangovej dobroty

1.

Do teplého mlieka pridáme med a štipku soli, premiešame

Špaldové šišky
Špaldové šišky
Zdroj: rennatte
 
2.

Múku preosejeme do misy, spravíme malú jamku do ktorej vylejeme trocha teplého osladeného mlieka, rozdrobíme droždie a necháme spraviť kvások, pridáme zvyšné mlieko, žĺtka, rum, mäkké maslo, premiešame a vypracujeme vláčne cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste nakysnúť.

Špaldové šišky
Špaldové šišky
Zdroj: rennatte
3.

Nakysnuté cesto vyklopíme na pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrúbku 5mm a pohárom alebo formičkou vykrojíme kolieska

Špaldové šišky
Špaldové šišky
Zdroj: rennatte
4.

Vykrojené kolieska prikryjeme utierkou a necháme 30 minút nakysnúť

Špaldové šišky
Špaldové šišky
Zdroj: rennatte
5.

Do nakysnutých koliesok spravíme prstom jamku

Špaldové šišky
Špaldové šišky
Zdroj: rennatte
6.

Do širšej panvice, alebo kastróla dáme rozohriať masť, v ktorej šišky vypražíme z oboch strán do zlatista. Začíname pražiť zo strany, kde je jamka. Masti treba viac, aby šišky v nej plávali. Upražené ukladáme na tácku alebo plech so servítkami, aby nasiakli prebytočný tuk zo šišiek. Do jamky vychladnutej šišky dáme lyžičkou kôpku lekváru

Špaldové šišky
Špaldové šišky
Zdroj: rennatte
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať