Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kysnutý koláč s tvarohom a čerešňami

ingrediencie

400 g
polohrubá múka
20 g
droždie
1 ks
vajce
1 PL
cukor
200 ml
mlieko
60 ml
olej
1 štipka
soľ
plnka:
500 g
tvaroh
1 ks
žĺtok
1 ks
vanilkový cukor
cukor
1 pohár
čerešne

postup

Šťavnatý tvaroh a ovocie na kysnutom koláči.

1.

V troche vlažného mlieka s cukrom rozpustíme droždie a necháme vykysnúť. Múku preosejeme, pridáme vajce, soľ, kvások, zvyšné vlažné mlieko, olej a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť asi 40 minút. Cesto roztiahneme na veľký vymastený plech.

2.

Tvaroh vymiešame so žĺtkom a cukrom podľa chute, rozložíme na cesto.

3.

Na tvaroh rozložíme odkvapkané vykôstkované čerešne.

4.

Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 30 minút. Posypeme práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?