Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kysnutý koláč s tvarohom a čerešňami

ingrediencie

400 g
polohrubá múka
20 g
droždie
1 ks
vajce
1 PL
cukor
200 ml
mlieko
60 ml
olej
1 štipka
soľ
plnka:
500 g
tvaroh
1 ks
žĺtok
1 ks
vanilkový cukor
cukor
1 pohár
čerešne

postup

Šťavnatý tvaroh a ovocie na kysnutom koláči.

1.

V troche vlažného mlieka s cukrom rozpustíme droždie a necháme vykysnúť. Múku preosejeme, pridáme vajce, soľ, kvások, zvyšné vlažné mlieko, olej a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť asi 40 minút. Cesto roztiahneme na veľký vymastený plech.

2.

Tvaroh vymiešame so žĺtkom a cukrom podľa chute, rozložíme na cesto.

3.

Na tvaroh rozložíme odkvapkané vykôstkované čerešne.

4.

Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 30 minút. Posypeme práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...