Čerešňový koláč so žmolenkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladkej múky
6
PL
kryštálového cukru
2
ks
vajíčka
ks
stipka soli
250
ml
mlieka
21
g
kvasnice
100
ks
oleja
1
ks
čerešňového kompótu
Žmolenka
100
g
masla
150
g
polohrubej múky
100
g
cukru
postup
1.
Z kvasníc,trochu mlieka a 2 lyžíc cukru si urobíme kvások. Múku preosejeme, pridáme zvyšok cukru štipku soli. V múke si vytvoríme jamku do ktorej dáme dve vajíčka.Pridáme kvások a olej( ja pridávam lyžicu majolky). Vymiesime cesto. Necháme vykysnúť. Cesto po vykysnutí rozložíme na vymastený plech. Poukladáme čerešne. Žmolenku z múky, cukru a masla rozsypeme na koláč. Pečieme do zlatista.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
plotas
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.