Pridať recept

Čerešňový koláč so žmolenkou

ingrediencie

500 g
hladkej múky
6 PL
kryštálového cukru
2 ks
vajíčka
ks
stipka soli
250 ml
mlieka
21 g
kvasnice
100 ks
oleja
1 ks
čerešňového kompótu

Žmolenka

100 g
masla
150 g
polohrubej múky
100 g
cukru

postup

1.

Z kvasníc,trochu mlieka a 2 lyžíc cukru si urobíme kvások. Múku preosejeme, pridáme zvyšok cukru štipku soli. V múke si vytvoríme jamku do ktorej dáme dve vajíčka.Pridáme kvások a olej( ja pridávam lyžicu majolky). Vymiesime cesto. Necháme vykysnúť. Cesto po vykysnutí rozložíme na vymastený plech. Poukladáme čerešne. Žmolenku z múky, cukru a masla rozsypeme na koláč. Pečieme do zlatista.

 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať