Pridať recept

Kapustníky

16
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
30 g
droždie
1/2 ČL
soľ
2,5 dl
vlažná voda

Plnka:

500 g
hlávková kapusta
200 g
cukor
ks
skorica, olej,
1 ks
vajce na potretie

postup

Vyskúšala som kapustníky. Chutili.

1.

Zo surovín vypracujeme tuhšie cesto, necháme ho vykysnúť.

 
2.

V hrnci na oleji necháme skaramelizovať cukor. Potom dáme nakrájanú kapustu a dusíme. Dochutíme škoricou,štipkou soli, môžeme podliať trochou vody. Kapustu udusíme domäkka a vychladíme. Plnka je hotová.

3.

Vykysnuté cesto dáme na dosku a rozvaľkáme na plát. Nožíkom vytvoríme 16 kúskov cesta, ktoré budeme plniť kapustovou plnkou. Vytvoríme buchtičky. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom.

4.

Pečieme pri teplote 180 st. cca 25 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať