Moravské koláčiky
20
porcií
100
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
polohrubá múka
120
g
cukor
1
ks
droždie
300
ml
vlažné mlieko
ks
soľ
100
g
tuk
2
ks
zltky
Plnka:
250
g
tvaroh hrudkovaný
1
ks
žĺtok
ks
vanilkový cukor, cukor, slivkový lekvár
2
ks
bielok na potretie
postup
Takéto koláčiky má asi každý rád.
1.
Z mlieka, cukru a droždia vytvoríme kvások. V miske zmiešame s ostatnými surovinami, vytvoríme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Potom vyvaľkáme na plát, z ktorého pohárom vykrajujeme koláčiky. Stredom každého vytvoríme jamku, do ktorého dávame lyžičkou tvarohovú plnku, zmiešaný tvaroh s vajcom a cukrom. Nakoniec doložíme slivkový lekvár na každý kúsok.
2.
Pred pečením každý koláčik potrieme rozšľahaným bielkom.Pečieme do zlatova.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.