Pridať recept

Moravské koláčiky

20
porcií
100
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
120 g
cukor
1 ks
droždie
300 ml
vlažné mlieko
ks
soľ
100 g
tuk
2 ks
zltky

Plnka:

250 g
tvaroh hrudkovaný
1 ks
žĺtok
ks
vanilkový cukor, cukor, slivkový lekvár
2 ks
bielok na potretie

postup

Takéto koláčiky má asi každý rád.

1.

Z mlieka, cukru a droždia vytvoríme kvások. V miske zmiešame s ostatnými surovinami, vytvoríme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Potom vyvaľkáme na plát, z ktorého pohárom vykrajujeme koláčiky. Stredom každého vytvoríme jamku, do ktorého dávame lyžičkou tvarohovú plnku, zmiešaný tvaroh s vajcom a cukrom. Nakoniec doložíme slivkový lekvár na každý kúsok.

 
2.

Pred pečením každý koláčik potrieme rozšľahaným bielkom.Pečieme do zlatova.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať