Pridať recept

Kešu guľky z hrozienok a kokosu

Kešu guľky z hrozienok a kokosu
Zdroj: Henrieta_Peskovicova

ingrediencie

500 g
sušené bio hrozienka
6 ks
datle medjool
250 g
oriešky kešu
ks
miska strúhaného kokosu
5 PL
kakao

postup

Nepečené, raw – surové, pomerne rýchle, bezlepkové, bez laktózy, bez pridaného cukru. Takto by sa dali vymenovať benefity jednoduchého dezertu. Vznikol v podvečer Slávnosti svetlonosov v našej základnej škole. Napadlo ma, že deťom by možno dobre padlo mať po vyučovaní sladkosť, ktorú si môže dopriať každý. Naša staršia mi prezradila, že sa minuli za pár sekúnd. Naša mladšia mi nepovedala nič, len uchmatla poslednú guľôčku z misky a ušla s ňou do svojho „dome“. Aj napriek tomu, že je tento dezert zaradený v mojej knihe receptov medzi zdravé sladkosti, stále je to energetická bomba. Nie je vhodná pred spaním, skôr na desiatu či olovrant. Hlavne pre menšie deti. Ingrediencie sú dostupné, každú môžete v prípade obmeny niečím iným nahradiť. Napadlo ma, že ak by bola konzistencia ešte tuhšia, páčili by sa napichnuté na paličky a poliate čokoládou 😊.

1.

Polovicu hrozienok namočíme a polovicu nie. Z kešu namočíme celú dávku. No nie spolu s hrozienkami. Kým vodu scedenú z hrozienok môžeme neskôr použiť na dosladenie kaše, zliata voda z orechov sa vylieva. Namáčala som cca hodinu.

 
2.

Mám výborný, výkonný mixér vitamix. Preto som mixovala zliate hrozienka spolu so sušenými a kešu dokopy. Pridala som odkôstkované datle a kakao.

3.

Zmes ochutnajte, mala by byť sladká, pokojne v nej môžu byť kúsky orieškov. Zmes som vyškriabala z mixéra, dala do misky a na hodinu do chladničky. V chladničke zmes môžete nechať aj do druhého dňa. Potom sme spolu s deťmi gúľali guľky a vykúpali ich v kokosovej múčke.

4.

TIP: pár guličiek pekne zabalených v celofáne či pestrom papierovom sáčiku je výborným darčekom kámošom ku káve.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať