Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cviklový koláč s čokoládou

ingrediencie

100 g
horká čokoláda
400 g
uvarená alebo sterilizovaná cvikla
1 hrnček
Relax 100 % Višňa
3 ks
vajce
150 ml
rastlinný olej
100 g
krupicový cukor
150 g
hladká múka
1/2 ČL
prášok do pečiva
50 g
kakao

Poleva

70 ml
smotana na šľahanie
100 g
horká čokoláda

postup

Recept pre Relax 100 % z ovocia pripravili Stvory z kuchyne

1.

Cviklu si vymixujeme dohladka v mixéri.

2.

Čokoládu rozpustíme a keď je vlažná pridáme k cvikle.

3.

K zmesi pridáme polovicu pohára Relax 100 % Višňa, vajcia, olej, cukor a premixujeme dohladka.

4.

Samostatne si zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva.

5.

Tekutú zmes premiestnime do misky a postupne k nej pridávame suchú múčnu zmes. Vymiešame hladké cesto.

6.

Na záver pridáme zvyšok džemu a premiešame. Cesto vylejeme do formy s priemerom 20 cm, ktorú vystelieme papierom na pečenie.

7.

Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 60 minút. Koláč po dopečení necháme vychladnúť a ozdobíme čokoládovou polevou.

8.

Na polevu si smotanu zahrejeme a pridáme čokoládu. Vymiešame hladkú čokoládovú polevu. Koláčik môžeme dozdobiť sekanou čokoládou alebo lyofilizovaným ovocím.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.