Pridať recept

Bryndzové halušky z tofu

ingrediencie

180 g
biele tofu
170 g
hladká múka
1 ks
vajce
200 ml
mlieko
250 g
bryndza
1 plátok
slaniny
1 PL
oleja
1 KL
soľ
1/2 KL
čierne korenie mlete

postup

Tofu si nastruhame na jemnom struhadle, pridame sol, korenie, muku, vajicko, olej , mlieko . Zmiesame vsetky suroviny tak aby sme mali polotuhe cesto . Dame si zohriat vodu, a do vriacej vody davame cez haluskar cesto. Halusky varime kym nevyplavaju na povrch. Z vody si trochu odlejeme. Do hotovych halusiek dame bryndzu a troska z odlozenej vody. Slaninu si nakrajame a osmazime. Pridame na vrch halusiek . Mozeme ozdobit nejakou zelenou bylinkou - petrzlenovou vnatkou. Dobru chut.

 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Halušky
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Halušky
Keby mali Slováci vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, boli by to nepochybne halušky.
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.