Pridať recept

Tofu po čínsky

ingrediencie

100 g
tofu biele
1 ks
mrazená čínska zelenina
1 PL
rastlinný olej
1 PL
solamyl
2 PL
sójová omáčka
1 ks
stredne veľká cibuľa
1 ks
pór
ks
soľ
ks
korenie na čínu
ks
mleté čierne korenie
ks
bazalka, oregano

postup

Výborné, rýchle a chutné jedlo, vhodné na obed, či večeru.

1.

Tofu vyberieme z vrecka, vodu zlejeme do misky, pridáme olej, sójovú omáčku, trochu vody, solamyl a premiešame. Tofu nakrájame na hranolčeky, cibuľu a pór na menšie kúsky, pridáme k pripravenej zmesi, premiešame a spolu marinujeme 20 minút. Ak nemáte pór, stačí aj cibuľa, len jej pridáte viac.

 
2.

Na panvicu dáme trochu oleja, alebo masla, vsypeme zamrznutú čínsku zmes a spolu podusíme do chrumkava. Stačí asi 5 minút po rozmrazení. Zmes zeleniny môže byť aj vietnamská, japonská.

3.

V ďalšej nádobe si pripravíme marinované tofu spolu s nálevom dusíme za častého miešania, aby neprihorelo, nakoľko obsahuje solamyl. Pridáme koreniny, bazalku, mleté čierne korenie, oregano, čínsku zmes a soľ podľa chuti. Podľa potreby pridáme sójovú omáčku a horúcu vodu, ak by bola zmes hustá. Dusíme asi 20 minút.

4.

Potom zmiešame s udusenou zeleninou a premiešame. Podávame s ryžou. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať