Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Dvojfarebné valentínky

20
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

370 g
hladkej múky špeciál
120 g
práškového cukru
250 g
Hery
1 ks
vajce
1/2 balíček
vanilkového cukru
1/2 balíček
kypriaceho prášku
kakaa

postup

Ku kávičke, ku čaju alebo zlepované s džemom a posypané práškovým cukrom.

1.

Zo surovín okrem kakaa vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Do jednej z nich zapracujeme kakao. Na pomúčenej doske vyvaľkáme obe cestá (každé zvlášť) na hrúbku 0,5 mm. 

2.

Z bledého cesta vykrajujeme veľké srdiečka, ktoré hneď ukladáme na plech vystlatý papierom. Z tmavého cesta vykrajujeme malé srdiečka a tieto vkladáme do bledých vykrojených častí veľkých srdiečok. 

3.

Po upečení ich môžeme posypať prášk. cukrom alebo zlepovať ich marhuľovým džemom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pohánková múka
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Kde sú tie časy, kedy v obchodoch v regáli boli v ponuke len hladká, hrubá a polohrubá múka? Dnes už v obchodoch...
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...