Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Dvojfarebné valentínky

20
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

370 g
hladkej múky špeciál
120 g
práškového cukru
250 g
Hery
1 ks
vajce
1/2 balíček
vanilkového cukru
1/2 balíček
kypriaceho prášku
kakaa

postup

Ku kávičke, ku čaju alebo zlepované s džemom a posypané práškovým cukrom.

1.

Zo surovín okrem kakaa vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Do jednej z nich zapracujeme kakao. Na pomúčenej doske vyvaľkáme obe cestá (každé zvlášť) na hrúbku 0,5 mm. 

2.

Z bledého cesta vykrajujeme veľké srdiečka, ktoré hneď ukladáme na plech vystlatý papierom. Z tmavého cesta vykrajujeme malé srdiečka a tieto vkladáme do bledých vykrojených častí veľkých srdiečok. 

3.

Po upečení ich môžeme posypať prášk. cukrom alebo zlepovať ich marhuľovým džemom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
French crepes
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Flambovanie má základ vo francúzskom slove “ flamber“, čo v preklade znamená horieť. Tento spôsob úpravy jedla patrí...
Offering root
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Do už hotovej kaše stačí pridať prelisovaný cesnak, vynikajúca je aj kaša s opraženou cibuľkou alebo slaninou. Skúsiť...
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...