Pridať recept

Bábovka so sultánkami a vlašskými orechmi

Bábovka so sultánkami a vlašskými orechmi
Zdroj: sedita123123
12
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
25 dkg
cukor práškový
25 dkg
múka polohrubá výberová
ks
kypriaci prášok s vínnym kameňom
1 dl
olej
1 dl
horúca voda
ks
hrozienka (sultánky)
ks
vlašské orechy
ks
soľ
1 PL
kakao

postup

Chutná tradičná bábovka s veľkoplodými žlto-zelenými hrozienkami a vlašskými orechmi nesmie chýbať na nedeľnom stole.

1.

Žĺtka oddelíme od bielkov a vymiešame s práškovým cukrom, olejom a horúcou vodou. Bielka odložíme bokom do chladničky. Múku zmiešame s kypriacim práškom.

 
2.

Z bielkov vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh a postupne ho pridáme k žĺtkovej zmesi spolu s múkou. Cesto zľahka premiešame a rozdelíme na polovicu. Do jednej časti pridáme kakao.

3.

Do vymastenej bábovkovej formy najprv nalejeme bledé cesto, súčasne po troche pridávame sultánky a orechy. Potom nalejeme hnedé cesto s ostatnými hrozienkami a orechmi.

4.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175 °C cca 25 minút. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať