Pridať recept

Šalát s fazuľou a čiernou ryžou

2
porcie
900
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
šalátová zelenina
300 g
fazuľa
100 g
čierna ryža
2 PL
arašidové maslo
2 PL
sójová omáčka
ks
soľ, čierne korenie
ks
limetka alebo ocot
ks
chilli
ks
olivový olej extra panenský

postup

Tento šalát som si vymyslela zo surovín, ktoré mám vždy doma a poruke, máme ho radi a robievam ho pomerne často – kombinácia čiernej ryže a arašidového masla je naozaj veľmi zaujímavá a ako bonus je to aj zdravé...

1.

Pripravíme si všetky suroviny. Ja používam zelený šalát, najlepšie dubový alebo little gem, obe čakanky, sušené paradajky, cherry – ale každému podľa chuti. Fazuľu používam väčšinou z konzervy, ale niekedy použijem aj soju, bôby, prosté iné strukoviny. Arašidové maslo používam crunchy, také mám rada, ale samozrejme môže byť aj hladké. Do receptu ide limetka, ale dá sa v pohode nahradiť napríklad aj bielym balsamikovým octom...

Šalát s fazuľou a čiernou ryžou
Šalát s fazuľou a čiernou ryžou
Zdroj: opal8
 
2.

Uvaríme si ryžu a strukovinu. Zeleninu umyjeme a dáme do misy. K tomu pridáme vychladenú strukovinu a ryžu.

Šalát s fazuľou a čiernou ryžou
Šalát s fazuľou a čiernou ryžou
Zdroj: opal8
3.

Do mixéra dáme cca 2 lyžice arašídového masla, pridáme 2 lyžice sojovky, osolíme, okoreníme, pridáme limetku alebo balsamikový ocot, ak máme radi pikantnejšie, tak pridáme chilli, zalejeme extra panenským olivovým olejom a vodou... Rozmixujeme do hladka. Zmes by mala byť redšia, ak sa nám zdá tuhá, pridáme vodu a domixujeme. Zálievka chutí lepšie ak je trochu odstáta v chladničke, ale keď je človek hladný, dá sa zjesť hneď :-)).

Šalát s fazuľou a čiernou ryžou
Šalát s fazuľou a čiernou ryžou
Zdroj: opal8
4.

Pridáme k šalátu a premiešame. Je to skvelé jedlo aj k obedu – strukoviny sú zdravé a sú cenným zdrojom bielkovín, čierna ryža je zaujímavá chuťou a je lepšou voľbou ako biela ryža a zálievka je už len bodka na záver :-)) Dobrú chuť.

Šalát s fazuľou a čiernou ryžou
Šalát s fazuľou a čiernou ryžou
Zdroj: opal8
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Rice
Všetci ju máme doma, ale len málokto vie, ktorá je najzdravšia: Táto jedna neobsahuje tuk a vôbec sa nelepí! VIDEO
Ktorá je najzdravšia a podľa čoho vyberať? Ak máte radi ryžu, toto by ste mali vedieť.
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
arašidové maslo
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo je chutná, nie moc sladká nátierka. Miera sladkosti závisí na kvalite použitých arašidov...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...