Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Nátierka z pečeného cíceru s hokkaidom

ingrediencie

150 g
uvarený a upečený cícer
200 g
hokkaido tekvica upečená s cesnakom
čerstvý tymián
1/2 dl
šťava z pomaranča
1 ČL
mletá rímska rasca
1 dl
olivový nativ olej
2 PL
domáce tahini
1 PL
sezamový olej
trochu vody

postup

Cícer je veľmi tradičná slovenská plodina a mimoriadne výživnej hodnoty. Odporúča sa pred spracovaním prebrať zrnká a prepláchnuť ich. Až potom namočiť na cca 12 hodín do studenej vody. Ja potom tú vodu vždy zlejem a v novej neposolenej varím do mäkka na pomalom ohni a teda poriadne zaliaty, možno aj dvojnásobnou dávkou. Vždy je lepšie ak máte k dispozícii širší hrniec, tak sa strukoviny vždy lepšie a rovnomernejšie varia ako nakope vo vysokom. Cícer som solila až po scedení na plechu, do ktorého som dala aj umytú a nakrájanú hokkaido tekvicu. Tú vždy pred spracovaním umyjem a aj šupku nožom očistím od poškodení. Mám rada keď po vymixovaní mám v nátierke rôznorodé štruktúry. Časť uvareného cíceru som si nechala. Aj na polievku aj do misky ako mlsku 😊. TIP: k tejto nátierke nám veľmi chutila domáca chlebová bageta s domácimi sušenými paradajkami. Vypestovanými doma 😊.

1.

Ako upiecť cícer s tekvicou som už opísala vyššie. Teraz ho dáme do mixéra spolu s olivovým olejom, rímskou rascou a tahini a spečeným cesnakom.

2.

Vymixujeme do hladkej štruktúry akú máme radi, pomohla som si aj trochou vody, lebo nátierka bola naozaj veľmi hutná. Po vybratí z mixéra som primiešala tymian a sezamový olej s pomarančovou šťavou.

3.

Nátierka bola hotová a môj muž si ju ešte vytestoval s pikantným ajvarom na kváskovom domácom chlebe. Verím, že vám zachutí.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...