Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Lahodná mrkva v omáčke z arašidov

ingrediencie

500 g
mrkva
2 ks
šalotka
2 strúčiky
cesnak
kúsok zázvoru
muškátový oriešok
500 ml
husté kokosové mlieko
2 PL
arašidová pasta
vňať koriandra alebo zeleru
2 lístky
kari
kokosový olej, alebo maslo ghee
soľ

postup

Naše deti by ryžu jedli aj každý deň. Ešteže im striedam snáď všetky druhy, ktoré sa dajú na Slovensku kúpiť.:) To aby nuda nebola na stole. Tentokrát do klasickej chuti basmati zasiahla aj mrkva. Linda však zjedla len omáčku s ryžou a vypýtala si k nej cviklu. Nám ostatným mrkva chutila, tanier som obohatila semienkami slnečnice, ľanom, dulse vločkami a vňaťou zeleru. A tiež som si z detskej nakladanej cvikle nabrala. To dieťa malo pravdu, bola to výborná kombinácia 😊. K sladkastej chuti mrkvy sa mi hodí omáčka z kokosového mlieka, mala som otvorené a potrebovala ho minúť. U kamarátov v obchodíku s gréckym tovarom som si nakúpila pastu z arašidov, bola neskutočne výrazná a chutná. A kuchár Kubo v ich reštaurácii vie neskutočne jedlá robiť. Chválite kuchárov za ich jedlá? Ak mám možnosť, vždy si zavolám z kuchyne, alebo odovzdám pozdrav po servírke. Verte, že každému, kto jedlo pripravuje to naozaj dobre padne. Snáď si vypočujete pochvalu aj za toto jedlo.. TIP: k mrkve si môžete pridať aj červenú, alebo žltú predvarenú šošovicu alebo cícer.

1.

Na tuku osmahneme cibuľku. Krájala som ju na polmesiačiky, ale môžete nakrájať aj na celé tenké kolieska či malé kúsky a poriadne preduste do zlatista a posoľte. Potom pridávajte postupne cesnak, zázvor a mrkvu nakrájanú na jemné kolieska (môžete aj priečne elipsy).

2.

Zalejte kokosovým mliekom a prehrejte s aromatickými lístkami karí. Keď sa mlieko zohreje, pridajte arašidovú pastu. Mrkvu prehrejte, ale neprevarte, mala by byť chrumkavá.

3.

V závere pridajte muškátový oriešok a voňavú nasekanú vňať koriandra. Konzistencia by mala byť hustá a krémová omáčka a v nej lahodne jemná mrkva.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...