Pridať recept

Plnený kapustný list

3
porcie
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 hrnček
ryža guľatá
300 g
mleté bravčové mäso
1 ks
hlávková kapusta
1 ks
vajce
ks
soľ, olej, mleté čierne korenie
1 ks
cibuľa
1 ks
paradajkový pretlak malý

postup

Výborné jedlo.

1.

Uvaríme ryžu. Necháme ju vychladnúť.

 
2.

Mleté mäso zmiešame so soľou, korením a vajcom.

3.

Pridáme ryžu. Dôkladne premiešame.

4.

Kapustu obaríme vo vriacej vode. Necháme ochladnúť.Z kapusty zoberieme potrebný počet celých listov,ostatnú nakrájame nadrobno.

5.

Listy kapusty plníme mäsovou zmesou. Zvinieme do rolky.

6.

Pripravíme si cibuľu, speníme na červenej paprike a oleji. Pridáme trocha vody, kapustu a paradajkový pretlak. Na tuto zmes poukladáme rolky, neskôr pridáme vodu, mali by byť zaliate a dusíme domäkka. Premiešame.

7.

Podávame so zemiakmi ,prípadne len pečivom,alebo chlebom. Dobrú chuť

Plnený kapustný list
Plnený kapustný list
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...