Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Sladký kváskový chlieb so škoricou a hrozienkami

10
porcií
520
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
kvások
500 g
bio špaldová chlebová múka
300 ml
polotučné mlieko
1/2 ČL
soľ
3 PL
kokosový cukor

náplň:

1 balíček
hrozienka (sultánky)
5 PL
javorový sirup
1 PL
škorica mletá

postup

Skvelá kombinácia chlebového cesta so sladkým nádychom škorice a hrozienok.

1.

Všetky ingrediencie okrem náplne ručne alebo mixérom uhnetieme. Necháme kysnúť v chladničke 4-6 hodín, ideálne cez noc.

2.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik, hrúbka asi 1 cm. Posypeme škoricou, hrozienkami a polejeme javorovým sirupom.

3.

Cesto zrolujeme a potom preložíme na tretiny, jednu časť na druhú.

4.

Formu na pečenie vymastíme maslom, cesto vložíme do formy a necháme vykysnúť ešte aspoň 3-4 hodiny podľa izbovej teploty.

5.

Rúru zapneme na 240 st. C a na dno položíme prázdny plech, necháme dobre rozohriať. Do prázdneho plechu pred pečením vlejeme 1-2 dcl vody. Formu s chlebom vložíme do strednej časti rúry.

6.

Pečieme pri 240st.C prvých 10 minút, potom znížime na 200 st. a pečieme ešte 30 minút. Ak kôrka zhora príliš tmavne, v priebehu pečenia ju môžeme prikryť alobalom.

7.

Upečený chlieb necháme 5 minút postáť vo forme, potom vyložíme na mriežku a necháme celkom vychladnúť. Recept pripravila pripravila blogerka z blogu „Zo srdca do hrnca", viac receptov nájdete na: blog.kitchenaid.cz

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať