Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Čokoládová veľkonočná torta

ingrediencie

600 g
hladká múka
300 g
práškový cukor
soľ
1 balíček
prášok do pečiva
4 ks
vajce
500 ml
polotučné mlieko
200 g
HERA maslová
500 ml
teplá voda
100 g
100% kakao
1 ČL
jedlá sóda

Krém:

750 g
Mascarpone
400 g
smotana na šľahanie
400 g
kvalitná horká čokoláda

Zdobenie:

čokoládové vajíčka na ozdobu

postup

Veľkonočné sviatky môžu byť nielen plné vody, ale i čokolády. :

1.

Vo veľkej mise zmiešajte všetky sypké suroviny: múku, cukor, kakao, soľ, prášok do pečiva a sódu. Potom dôkladne premiešajte.

2.

Heru rozpusťte v hrnci na sporáku. V menšej miske zmiešajte mlieko a vajcia, potom prešľahajte metličkou. Rozpustenú Heru nechajte trochu vychladnúť a zašľahajte do mlieka s vajcami.

3.

Predhrejte si rúru na 170 °C.

4.

Tekutú časť receptu pridajte do misy so sypkými surovinami a premiešajte. Vznikne hustá zmes, ktorú rozrieďte teplou vodou a dôkladne premiešajte. Neľakajte sa, cesto bude redšie.

5.

Pripravte si roztváraciu tortovú formu s priemerom 26 alebo 28 cm. Vyložte jej dno i boky papierom na pečenie a nalejte do nej pripravené cesto.

6.

Pečte asi 90 minút. Nebojte sa, keď povrch korpusu vyskočí a bude popraskaný. Všetko zamaskujete krémom. Korpus potom nechajte úplne vychladnúť - ak máte čas, ideálne do druhého dňa.

7.

Pripravte si krém, ktorého základom je mascarpone a čokoládová ganache, čo je zmes smotany a čokolády.

8.

Smotanu dajte do hrnca a na sporáku priveďte k varu. Potom vypnite a nalámte do smotany čokoládu. Nechajte päť minút stáť a vymiešajte metličkou do hladkej čokoládovej hmoty. Nechajte vychladnúť.

9.

Keď je ganache vlažná, takmer studená, dajte do misy robota s metlami na šľahanie mascarpone a pridajte ganache. Vyšľahajte na vysokých otáčkach do čokoládového krému.

10.

Korpus torty prekrojte štyrikrát alebo päťkrát, ako vám to vyjde. Jednotlivé vrstvy natrite krémom. Kto chce, môže použiť i marmeládu. Celú tortu natrite krémom a pekne uhlaďte.

11.

Ozdobte čokoládovými vajíčkami a nechajte vychladnúť v chladničke.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?